"Protože trasa rychlostní zkoušky vede i přes železniční přejezd v blízkosti stanice Zlín střed, a také přes autobusové nádraží Zlín, a tímto i kolem nádraží ČD Zlín střed, musí České dráhy osobní vlaky od 17:30 do 00:20 nahradit autobusy v úseku Zlín-Malenovice - Vizovice a zpět," uvedla mluvčí. Náhradní autobusy budou zastavovat na zastávce MHD na zlínském Náměstí Práce. Ve Zlíně-Malenovicích cestující přestoupí na vlak do Otrokovic.

"Náhradní autobus za vlak Os 14237 - přípojný spoj od IC 551 - v úseku Zlín střed - Vizovice odjede ze zastávky Náměstí Práce v čase pravidelného odjezdu vlaku ve 22:45. Vlak IC 551, takzvaný Zlínský expres z Prahy bude nahrazen autobusem v úseku Otrokovice - Zlín na zastávku MHD Náměstí Práce," uvedla mluvčí. Více informací o náhradní autobusové dopravě je na stránkách www.cd.cz/zlinsky-kraj/aktuality/-27260/. Po skončení rychlostní zkoušky pojedou také zvláštní vlaky, a to ze stanice Zlín střed do Vizovic i druhým směrem do Otrokovic v 00:35. Na páteční večerní městskou rychlostní zkoušku se chodí dívat kolem 30.000 lidí.

Centrum krajského města bude uzavřeno také ve čtvrtek od 22:45 hod do 01:30, kdy se budou jezdci seznamovat s trasou městské rychlostní zkoušky. Dopravní omezení si vyžádají také další rychlostní zkoušky. Přehled dalších uzavírek je spolu s kompletními informacemi o rallye na internetových stránkách www.czechrally.com. Rallye potrvá do neděle, tradičně přiláká asi 200.000 diváků. Letos se koná již 46. ročník.

Na veřejný pořádek, bezpečnost a plynulost silničního provozu dohlédne stovka policistů a 60 strážníků. Policie každoročně už před začátkem rallye monitoruje rychlost závodníků, kteří občas mimo trať překročí předepsanou rychlost. "Ze strany závodníků letošní Barum rallye jsme včera (v úterý) zaregistrovali dva přestupky překročení rychlosti, a to ve Vizovicích. Jeden z řidičů jel v obci rychlostí 73 km/h a druhý 71 km/h," sdělila dnes ČTK policejní mluvčí Lenka Javorková.

Policie také letos zřídila pro veřejnost speciální linku 974 666 555, na níž se lidé od čtvrtka do neděle dozví informace o aktuálních problémech v dopravě, uzavírkách, hustotě provozu či o objízdných trasách. Policie také upozorňuje návštěvníky rallye, aby si chránili osobní věci a nenechávali je v zaparkovaných vozech.