U soudu vypovídal také Jan Řeháček, majitel firmy, která střechu opravovala. "Bylo rozšlapané hřebenové plechování, ohnutý hromosvod," řekl Řeháček soudu. Později prý zjistil, že jsou pod hřebenem prasklé kameny, firma proto musela zkontrolovat všechny kameny. "U téhle krytiny je problém, že praskliny nemusejí být viditelné," vysvětlil Řeháček.

Cesta, kterou jdou obžalovaní ke standartě na jednom z jejich videí, odpovídá podle Řeháčka rozsahu i umístění poškození. Speciální obuv s měkkou podrážkou, kterou obžalovaní podle svého tvrzení na střeše měli, by podle klempíře poškození nezabránila.

Jeho firma prováděla i výměnu lanka u stožáru standarty. Na otázku soudkyně, jak se výměna lanka provádí, odpověděl, že je potřeba sehnat horolezce, který na stožár vyleze. "Nevím, jak to pánové udělali, ale my jsme tam nedosáhli," řekl směrem k obžalovaným. Na dotaz soudkyně, jestli někde po cestě neviděl vlajku, řekl, že bohužel ne.

Soudkyně Šárka Šantorová zatím vyslechla polovinu svědků, na odpoledne plánuje výslech dalších čtyř. Obhajoba chce také předložit záznam, který podle ní dokazuje, že střecha byla poškozena ještě před akcí Ztohoven. Video podle advokáta Marka Pokorného natočil člověk, který dokumentoval panorama Prahy dopoledne předtím, než skupina na střechu vstoupila. Skupině se prý ozval sám.