Původní budova školy v městské části Sandy Hook, v níž Lanza zastřelil 20 dětí ve věku šest až sedm let, šest dospělých a nakonec i sebe, byla zbourána a na jejím místě - ačkoli na mírně jiném půdorysu - vyrostla optimisticky působící ekologicky šetrná stavba s velkým zastoupením zeleně, která byla financována z grantu státu Connecticut.

Škola je vybavena nárazuvzdornými okny či vyspělým kamerovým systémem monitorujícím dění. Přízemí bude zvýšené, aby nebylo jednoduše možné nahlížet do tříd zvenčí. Architekti navrhli stavbu tak, aby jakéhokoli příchozího viděli lidé zevnitř školy, do níž bude možné se dostat pouze po trojici můstků přes zelené plochy.

Stovky místních dětí musely až do června chodit do školy v sousedním Monroe, na konci srpna je ale už přivítá nová budova. Mezi staršími žáky bude 70 dětí, kteří ještě jako mladší žáci navštěvovaly školu v době jednoho z nejhorších krveprolití spáchaných na amerických školách.

Aby v dětech nic nevyvolávalo negativní emoce, město se rozhodlo změnit i celé okolí školy včetně parkoviště a příjezdových cest.

Oběti střelby tu podle člena vedení školy Josepha Eradiho nebude ze stejných důvodů připomínat žádný výrazný památník. Zda se dočkají nějaké méně viditelné pietní pocty, odmítl Eradi novinářům říci s odkazem na soukromí rodin obětí.