"Jelikož do výkonu trestu ke 2. červnu nenastoupil, byl vydán krajským soudem 20. června příkaz k nastoupení do výkonu trestu se současnou žádostí o dodání do výkonu trestu odnětí svobody policií. Podle policie byl odsouzený 19. července zatčen," řekla webu mluvčí Krajského soudu v Brně Simona Tesařová.

Podle rozhlasu vyrobila Jaroškova firma v roce 2003 téměř 500 tisíc litrů denaturovaného lihu. Denaturační proces však podle soudu nebyl úspěšný, společnost líh neznehodnotila a nezaplatila z něj spotřební daň, i když z něj vyráběla nemrznoucí směs. Lihovarník a podnikatel podle verdiktu způsobil škodu 70 milionů korun.

Policisté nyní podle serveru hlídkují před Jarošovým pokojem, hospitalizován je na kardiologickém oddělení. Jakmile se jeho stav zlepší, převezou ho policisté do věznice v Brně.

Jarošek se již v minulosti trestu vyhýbal, tři čtvrtě roku se skrýval na Slovensku, kde ho v roce 2014 zatkla policie. Loni v květnu mu soud trest na rok přerušil kvůli špatnému zdravotnímu stavu. Podle rozhlasu muž žádal o upuštění od trestu, obrátil se prý i na prezidenta Miloše Zemana. Prezident mu však milost neudělil.

Podnikatel vlastnil v době svého trestního stíhání vinné sklepy v Mutěnicích na Hodonínsku, kde se vedle vína vyrábí i destiláty. V obci založil místní organizaci SPOZ. Podle dřívějších informací médií jej při té příležitosti v roce 2011, tedy v době, kdy byl již Jarošek nepravomocně odsouzen, navštívil nynější prezident Zeman. Později se strana od Jaroška prostřednictvím svého tehdejšího předsedy distancovala. Mutěnická buňka SPOZ byla v červnu 2012 zrušena.