Ženy, které se na policii obrátily, uvedly, že v noci na neděli je podobně jako během silvestrových incidentů obklopily a osahávaly skupinky mužů. Napadené rovněž tvrdí, že útočníci podle vzhledu pocházeli z jižní Asie.

Počet postižených se ještě může zvýšit. Dnes ráno darmstadtská policie uváděla, že na obtěžování si stěžovalo 18 žen. Trojice zadržených mužů je podle policejní zprávy ve věku od 28 do 31 let. Všichni tři byli později propuštěni, protože "nejsou důvody pro jejich držení ve vazbě".

Vyšetřováni jsou kvůli podezření ze sexuálního obtěžování a z urážek se sexuálním podtextem. Podle výpovědí žen se k nim muži nenápadně přibližovali a "téměř vždy je pak osahávali na intimních místech". Vše nasvědčuje tomu, že šlo o jednání se sexuálním záměrem, nikoli o pokus o krádež. Znásilnění, jako tomu bylo na silvestra v Kolíně nad Rýnem, žádné ženy v Darmstadtu nehlásily.

Podobné sexuální útoky, při kterých pachatelé často ženy okradou, jsou po incidentech ze silvestra v Německu ostře sledované. Během silvestrovské noci skupiny mladíků v několika německých městech hromadně napadaly a obtěžovaly ženy. Nejmasovější byly útoky v Kolíně nad Rýnem. Mezi silvestrovskými útočníky byli převážně mladí muži severoafrického původu, část z nich žádala v Německu o azyl.

Tyto incidenty vyvolaly v Německu značné pobouření a přispěly i k poklesu vstřícnosti, kterou Němci vůči uprchlíkům na začátku migrační krize projevovali.