Policistům uložil soud podmíněné tresty od 18 do 30 měsíců vězení. Jeden policista oběť přiměl skočit z okna, další dva zadrženého muže později bili, nedbali při tom na jeho zlomenou nohu.

Odsouzení Jiří Zemánek a Petr Kölbl se odvolali na místě. V polovině května se odvolal i jejich kolega Roman Leikeb.

Zemánek podle nepravomocného rozsudku řekl muži podezřelému z krádeží, ať se přizná, anebo raději zabije. Poté jej nechal chvíli o samotě připoutaného na služebně v Rybářské ulici. Muž si uvolnil ruku z pout a skutečně skočil. Dopadl na níže položenou střechu.

Zemánek se tak dopustil účasti na sebevraždě a porušení povinnosti strážní služby. Dostal trest 18 měsíců vězení s odkladem na 28 měsíců. Petra Kölbla a Romana Leikeba soud uznal vinnými z mučení a jiného nelidského a krutého zacházení. Zraněného muže bili a vlekli jej se zlomenou nohou po schodech. Městský soud jim uložil 30 měsíců vězení s odkladem na 48 měsíců.

Trojice vinu popírá. Všichni jsou už delší dobu postaveni mimo službu. Pravomocný trest by pro ně znamenal konec policejní kariéry. Oběti mají policisté dohromady zaplatit 300.000 korun. Se zbývajícím nárokem soud odkázal poškozeného, který je momentálně ve výkonu trestu, na civilní řízení. Jde o recidivistu, který má za sebou mnoho let ve vězení.