Zlínský obchodník s LTO Miroslav Kovařík zemřel ráno 12. května 1995 při explozi auta s nastraženou náloží. Třiapadesátiletý Večeř podle obžaloby zajistil účast neznámé osoby nebo osob a nástražný výbušný systém, který byl ve voze instalován. Motiv Večeřova konání znám není. Vinu odmítl. Kovařík prý obchodoval v rámci jiné větve LTO a on tak k jeho vraždě neměl důvod. Podle něj za ní stojí lidé spojení s brněnskou firmou Chemis (již zlikvidovanou), pro kterou byl zavražděný při obchodech s LTO konkurentem.

Druhým zavražděným byl 23. května 1995 podnikatel František Blažíček, byl zastřelen v domě v Uherském Hradišti. Podle obžaloby Večeř zajistil střelce, jemuž dal pokyn k vraždě Blažíčka, kterého střela trefila do krku. Podle obžaloby byla v tomto případě motivem Večeře nepříznivá finanční situace. Blažíček byl spojován s půjčkami peněz na vysoký úrok. Večeř řekl, že oběť neznal.

Podle bývalého policisty a podnikatele Vratislava Kutala, jenž byl dříve odsouzen na deset let za přípravu vraždy novináře, který psal o kauze LTO, měl být Večeř stíhaný "hned od začátku". Kutal dnes u zlínského soudu řekl, že léta psal na policii i na další úřady, "aby se spustilo nějaké šetření a věci se začaly řešit". Podle něj ale v případě Blažíčka Večeř nestřílel. "Určitě ne, je to zbabělec," řekl Kutal.

Večeř už dříve uvedl, že svědkové proti němu vypovídají ze msty, neboť se k předchozí trestné činnosti přiznal, a dostal tak do problémů i komplice včetně Kutala, který si údajně u Večeře vraždu novináře objednal. Večeř byl dříve odsouzen na 14 let za organizaci vraždy zlínského podnikatele Marka Lehkého, dalšího obchodníka s oleji Lubomíra Holého, který byl zastřelen v Praze, a za přípravu vraždy zmíněného novináře.

Nyní mu hrozí podle starého trestního zákona až 15 let vězení nebo až výjimečný trest, tedy až 25 let nebo doživotí. Večeř byl zadržen loni v dubnu měsíc před tím, než by obě nyní projednávané vraždy byly promlčeny. Na jeho odhalení se podílel tým Tempus, jenž vyšetřuje letité neobjasněné kauzy. Podle policie si vraždu Kovaříka objednala devětapadesátiletá Jaromíra Šmédková ze Zlína. Žena vinu popírá. Vyšetřování případu zatím nebylo ukončeno.