Nehoda se stala v prosinci 2014. Soudský, který celou noc popíjel na firemním večírku, srazil podle obžaloby nad ránem cestou z baru ve Zborovské ulici dva lidi. Předtím se údajně pohádal s jinou skupinkou chodců, proto prý zacouval a rychle se rozjel na přechod, kde mladý pár zrovna vystupoval z taxíku. Obžalovaný zraněným podle obžaloby nepomohl a od nehody ujel. Muž i žena skončili v motolské nemocnici s těžkými zraněními.

Soudský tvrdí, že si z večera skoro nic nepamatuje a vinu popírá. Nedokázal ale vysvětlit, jak se jeho auto přemístilo ze Smíchova, kde strávil noc, do pražských Záběhlic, na parkoviště k jeho domu.

Podle státního zástupce je i bez přímých důkazů prokázáno, že vozidlo řídil v době nehody Soudský. Věc navíc podle něj nelze posoudit jako nehodu, protože z výpovědí svědků vyplývá, že řidič vozidla najel na chodce úmyslně. Kromě trestu za ublížení na zdraví navrhl, aby soud muži odebral na osm let řidičský průkaz. Státní zástupce ale i poukázal na to, že muž nebyl dříve trestán, a že poškození nemají žádné trvalé následky.

Podle obhajoby vina Soudskému prokázána nebyla. Právník obžalovaného během závěrečné řeči poukázal například na to, že se výpovědi některých svědků rozcházely v důležitých skutečnostech. Podle jeho názoru také nesouhlasí časová linka událostí, kterou se obžaloba řídí.