Incident se stal 25. srpna 2015 po půl čtvrté ráno. V podniku Café bar na Vinohradské třídě se prý nejprve pohádali a poté poprali dva muži. Když vyšli na chodník, Pronin údajně střelil svého protivníka do zad. Střela prošla pravou plící a skončila v plíci levé.

"V souvislosti se střelným poraněním plic nastalo zakrvácení obou hrudních dutin, což si vyžádalo okamžitý převoz do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady s urgentní operací a následnou hospitalizací na chirurgické klinice," uvádí o zraněném obžaloba, podle níž byl Pronin přinejmenším srozuměn s tím, že napadeného muže usmrtí. Použitý revolver si navíc opatřil a přechovával bez příslušného povolení.

Soud nařídil hlavní líčení na 4. a 5. května. Pronin na jednání čeká v pankrácké vazební věznici.

Pražský městský soud řeší i obdobný případ napadení mezi hosty nočního baru v centru Prahy. Zamýšlená oběť loňský útok rovněž přežila, ačkoliv ji útočník vážně pořezal. Nedávno se soud zabýval také incidentem v baru na Černém Mostě, kde návštěvník bodl svého známého do srdce. Pachatel byl za pokus o vraždu pravomocně odsouzen k 12 letům vězení a desetiletému zákazu pobytu v hlavním městě.