Podle ní bude v ulicích Zlína více než sto policistů z řad pořádkové a dopravní policie, psovodi, kriminalisté a členové antikonfliktního týmu. "Taktéž budou ve městě posily v podobě speciálních pořádkových jednotek z okolních krajských ředitelství policie a několik desítek strážníků Městské policie Zlín," uvedla Javoříková.

Policejní hlídky budou monitorovat i příjezd fanoušků a jejich přesun na stadion. "Vyzýváme všechny návštěvníky, aby se dostavili na stadion včas, neboť budou před utkáním při vstupu na fotbalový stadion probíhat velmi přísné kontroly zaměřené na dodržování návštěvního řádu," poznamenala Javoříková.

Lidé musí počítat i s komplikacemi a omezeními v dopravě, a to především v okolí stadionu. "Žádáme všechny návštěvníky utkání, kteří do místa jeho konání přijedou auty, aby s nimi parkovali na místech k tomu určených, případně na záchytných parkovištích, respektovali dopravní značení o zákazech stání a zastavení a dbali pokynů policistů či pořadatelů," doplnila mluvčí.

V tabulce šestý Fastav Zlín se představí poprvé bez bývalého kapitána Lukáše Železníka, který odešel do Slavie Praha. Druhý tým tabulky, pražská Sparta, zase přiveze posily, reprezentanty Ondřeje Zahustela z Mladé Boleslavi a Josefa Šurala z Liberce. Pražané se netají cílem vrátit po dvou letech na Spartu mistrovský titul.