Předběžné projednání obžaloby může v trestním řízení nařídit předseda senátu v případě, kdy obžaloba po skutkové nebo právní stránce trpí takovými vadami, že není způsobilá k projednání při hlavním líčení. "Jsem přesvědčen, že nevznikla podniku žádná škoda. Nájemní smlouva byla jedna z nejvýhodnějších pro OP. Vyplývá to ze všech důkazů," řekl ČTK obhájce Tuhého Tomáš Vymazal. Podle něj by teoreticky přicházelo navíc v úvahu i zastavení trestního stíhání kvůli promlčení.

Soudkyně Hana Greplová ČTK řekla, že o podnětu obhajoby rozhodne do Vánoc. "Pokud by přicházelo v úvahu předběžné projednání obžaloby, nařídila bych neveřejné zasedání. V opačném případě nařídím hlavní líčení. Nebude to však dříve jak v dubnu," uvedla soudkyně Greplová. Žalobce Jaroslav Miklenda na podané obžalobě trvá. "Je to otázka právního názoru na věc. Podal jsem obžalobu, za kterou si stojím," řekl ČTK státní zástupce prostějovského státního zastupitelství.

Bývalý vrcholný manažer František Tuhý je obžalován z porušení povinnosti při správě cizího majetku kvůli údajně nevýhodnému pronájmu podnikových prodejen v Prostějově z let 2004 až 2009. Podle žalobců při nich zvýhodňoval svou dceru a zetě, škoda je vyčíslena na více než deset milionů korun. Obžalobu v případu podával státní zástupce již 19. ledna, dosud kauzu brzdily námitky obžalovaného. Snažil se zabránit projednání případu u zdejšího soudu kvůli možným vazbám soudců a přísedících na bývalé zaměstnance Oděvního podniku, který zaměstnával za jeho vedení kolem 3000 lidí. Případ na základě rozhodnutí krajského soudu nakonec zůstal v Prostějově.

Tuhý stál před soudem již kvůli případu údajně neoprávněného vyplácení odměn ve výši 26,3 milionu korun. Na začátku června jej však vrchní soud zprostil obžaloby ze zpronevěry s tím, že nejde o trestný čin. Firmě podle soudu žádná škoda nevznikla. Kromě Tuhého vyšetřuje policie i další bývalé manažery společnosti, pět z nich čelí obvinění z předlužení. Podle žalobců z brněnského krajského státního zastupitelství vyšetřování dosud nebylo skončeno.

Společnost OP Prostějov patřila k nejznámějším českým výrobcům oděvů. Kvůli zadluženosti byl v květnu 2010 na její majetek vyhlášen konkurz. Pohledávky nárokuje 555 věřitelů, kteří požádali o proplacení dvou miliard korun.