O požáru v Břidličné se hasiči dozvěděli krátce před 18:00. Hořela střecha rodinného domu ve tvaru písmene L. "Požár se podařilo dostat pod kontrolu asi za dvě hodiny po jeho nahlášení, úplná likvidace požáru zabrala hasičům další 2,5 hodiny. Při tom musela být rozebrána plechová střešní krytina, aby se hasiči dostali do všech míst a přesvědčili se, že se požár nešíří skrytě," uvedl Holub.

V Lomnici začalo hořet kolem 19:30, vzplála střecha opravovaného domu kolem komína. Oheň se šířil i do obytného podkroví a hasiči museli hasit i zevnitř domu. "Hasiči dostali požár pod kontrolu asi za 2,5 hodiny po ohlášení události, úplně zlikvidovat požár se podařilo po další půlhodině," uvedl mluvčí.

U obou požárů museli hasiči kvůli značnému množství kouře používat dýchací přístroje a povolat speciální protiplynový automobil. U prvního domu zasahovalo šest, u druhého dokonce deset jednotek hasičů. "Společným rysem obou požárů bylo, že hasiči plnili cisterny vodou z hydrantové sítě," uvedl Humpl. Další statisícové hodnoty podle něj hasiči svým zásahem uchránili.