Při požáru zemřel jeden z hostů hotelu, čtyřiašedesátiletý muž ze severu Slovenska. Několik lidí včetně jednoho dítěte se nadýchalo kouřových zplodin.

V hotelu v době vypuknutí požáru nocovali učitelé, kteří tam absolvovali školení, i turisté. Podle portálu Sme.sk je vzbudilo bouchání na dveře a křik recepčního, aby urychleně opustili hotel. Mnozí z hostů vybíhali jen v pyžamu, v hořící stavbě nechali osobní věci i doklady. Evakuované hosty přijal sousední hotel.

Příčina jednoho z největších neštěstí svého druhu za poslední roky na Slovensku zatím není známa. Podle slovenské televize Joj hasiči dostali informaci o požáru hotelové kuchyně.

Na místě nejprve zasahovaly čtyři desítky hasičů, kterým se ani po několika hodinách nepodařilo plameny zcela zlikvidovat. Zásah komplikovala skrytá ohniska a vysoká teplota, která sálala z požárem poničené stavby. Odpoledne byly k požáru vyslány další posily, dohromady tam pracovalo více než 60 hasičů. Očekává se, že v oblasti zůstanou do pozdních nočních hodin.

Mezi zraněnými nebyl žádný český občan, uvedlo na dotaz ČTK české ministerstvo zahraničí.

Hotel Junior se nachází přímo u sjezdovky a v největším slovenském skiareálu v Jasné pod horou Chopok patřil k větším ubytovacím zařízením. Nabízel ubytování v 80 pokojích a deseti apartmánech. Hotel byl postaven v 80. letech a v uplynulém období byl částečně rekonstruován. Naposledy patřil společnosti, která spravuje majetek po někdejším Socialistickém svazu mládeže (SSM).