V době, kdy si odpykává trest, nesmí Rudd kromě jiného konzumovat alkoholické nápoje a užívat drogy. Již několik dní po vynesení rozsudku byl ale jednašedesátiletý hudebník obviněn z porušení podmínek domácího vězení tím, že pil alkohol. Nyní musí podstoupit testy na drogy a alkohol, kdykoli o to policie požádá.

Soudce Raynor Asher dnes zamítnutí odvolání zdůvodnil tím, že není zcela jisté, že Rudd přestal drogy užívat. Uvedl také, že výhrůžky vraždou nebyly jen rozčileným telefonátem, ale měly za cíl skutečně postižené zastrašit. Australský hudebník prý rovněž zaplatil zatím jen 50.000 ze 120.000 dolarů odškodného.

Rudd se dostal do potíží loni v listopadu, kdy se při policejním zásahu v jeho vile na pobřeží novozélandského Severního ostrova našlo 0,71 gramu metamfetaminu a 130 gramů marihuany. Podle žaloby bubeník také loni telefonicky vyhrožoval zabitím jistému muži a jeho dceři. Volal také údajně obchodnímu společníkovi a podrobně mu popisoval, co by mu chtěl udělat.

Frontman AC/DC Angus Young nedávno prohlásil, že Rudd už není muž, kterého znal v 70. letech při vzniku skupiny, která od té doby prodala po světě na 200 milionů alb. Budoucnost Rudda u AC/DC je nyní nejistá.