"Žádná sexuální deviace nebyla zjištěna. Nenavrhovala jsem žádná opatření," uvedla sexuoložka. Kramného testovala na sérii podnětů, které by mohly prokazovat jeho sexuální agresivitu. "Reakce byly pozitivní, ale ne na všechny podněty sexuální agrese. Pozitivní byly některé z nich," řekla znalkyně na dotaz obhájkyně obžalovaného Jany Rejžkové.

Dnes před soudem vypovídala i psycholožka Blanka Čepická, která jako krizová interventka odletěla za Kramným do Egypta a dva dny mu tam poskytovala psychologickou pomoc. S Kramným absolvovala dva dlouhé rozhovory. Během nich se vyvarovala otázek na to, zda za smrt dcery a manželky nese odpovědnost. "Nevnímala jsem to jako svůj úkol," řekla dnes u soudu.

Podle ní si Kramný některé detaily si vybavoval, jiné naopak ne. "Tak to ale bývá. Zpočátku byl velmi neklidný, byl rád, že mluví česky. Všichni mluvili anglicky. Pomalu se uklidňoval," dodala. Kramný se podle ní zajímal hodně o to, co jej čeká, až přijede domů. Například mu radila, aby nekomunikoval s médii. Radila mu i v tom, co má udělat s věcmi po ženě a dceři.

Výpověď dnes soudu poskytla i rodinná přítelkyně Kramných. S rodinnou ze Žiliny se Kramní často potkávali, navštěvovali se. Obě ženy navíc byly v kontaktu přes facebook či skype. S Kramným svědkyně mluvila přes telefon několik dnů po smrti Češek. "Popisoval, jak je našel, jak jim bylo zle," uvedla. Věří, že muž své nejbližší nezavraždil. "Nevěřím, že by něco takového mohl udělat," řekla.

Obžalovaného zná jako introverta, který se nikdy moc do rozhovoru nezapojoval. Proto ji překvapilo, jak po celé události vystupoval v televizi. "V televizi jsem viděla úplně jiného pana Kramného, byl v takovém emotivním šoku. Povídal tolik vět a slov," řekla.

Kramného žena s dcerou zemřely koncem předloňského července v hotelu v Hurgadě, kde rodina trávila dovolenou. Média původně spekulovala o tom, že ženy byly otráveny, posléze se objevily informace, že je možná zabil elektrický proud. Moravskoslezští policisté Kramného obvinili z vraždy loni v únoru, Hrozí mu výjimečný trest.