Sedmačtyřicetiletá Brooksová nastoupí do vrcholné funkce v pondělí. "Rebekah povede talentovaný tým News UK do numerického věku maximálním zvýšením nejen vlivu, ale také čtenářů našich novin," prohlásil ředitel Murdochovy mezinárodní mediální skupiny Robert Thomson.

Brooksová odstoupila v roce 2011 z postu ředitelky News International, jak se tehdy britská sekce Murdochovy tiskové skupiny jmenovala. Patřila k hlavním obviněným v mezinárodně sledovaném procesu ohledně odposlechů, které prováděly některé britské bulváry s cílem získat senzační informace. Nakonec byla osvobozena, ale její bývalý milenec a šéfredaktor již zaniklého bulváru News of the World byl odsouzen k 18 měsícům vězení.

Její návrat na mediální výsluní ihned kritizoval například labouristický poslanec Chris Bryant. "Murdoch se tak vysmívá Britům a tisícům lidí, jejichž telefony odposlouchávala News International," soudí zákonodárce. "Je to vážná chyba v úsudku, kterou dělá podnik, který je eticky stále pochybný," řekl také Evan Harris, ředitel sdružení Hacked Off na pomoc obětem tisku, jehož členem je například herec Hugh Grant.