Oheň se již od rána nerozšiřoval, hořelo ale stále několik ohnisek. Budovu dopoledne prohlédl statik, následně povolil hasičům vstup do skladu. Hasiči pak museli rozebrat a uhasit jednotlivé hromady textilu. Odpoledne zůstaly na místě ještě dvě jednotky požárníků, kterým se oheň povedlo zlikvidovat.

Příčinu požáru zkoumají vyšetřovatelé z řad policistů i hasičů. Podle Hlinovského zatím odebrali vzorky, které odešlou na analýzu, a udělali fotodokumentaci. Místo však budou i nadále prohledávat. Také policisté chtějí objekt zkoumat ještě v pondělí dopoledne. "Do té doby bude areál střežen policií," uvedla pražská policejní mluvčí Andrea Zoulová.

V areálu bývalé ČKD mezi stanicemi metra Kolbenova a Vysočanská se od soboty vystřídalo zhruba 90 hasičů, asi 40 dobrovolných a 50 profesionálních. V jednu dobu pracovali na místě všichni současně.

Již v sobotu v noci požárníci odnesli část tlakových lahví, které hrozily výbuchem. Další zchladili vodou. Podle informací záchranky nebyl nikdo zraněn. Vedle řady hasičských jednotek pomáhal vodou z vaků rozsáhlý požár hasit i vrtulník.

Na požár upozornil Pražany hustý černý dým, který byl krátce před setměním vidět i ze vzdálených míst metropole. Obyvatele čtvrti tlampače veřejného rozhlasu informovaly, že mají zavřít okna před znečištěním a nechodit se na požár dívat.

Kvůli požáru uzavřeli v noci policisté Kolbenovu ulici v obou směrech od náměstí OSN až po Kbelskou ulici. Provoz obnovili dnes krátce po 11:00.