Obžaloba mu klade za vinu, že na přelomu loňského a letošního roku na ubytovně v Chebu pořídil mobilním telefonem desítky snímků pohlavních orgánů téměř pětiletého děvčátka, dcery své bývalé sousedky z ubytovny. Podle spisu také přiložil svůj penis k pohlaví dítěte.

Invalidní důchodce u soudu nevypovídal. "Doznávám veškerou vinu, lituju toho moc, že jsem začal," řekl pouze u soudu. Při výpovědi na policii také řekl, že by chtěl ústavní sexuologickou léčbu. Zatím se léčí ambulantně, léky ale prý nezabírají. V ústavním léčení už dříve byl půl roku, to ale prý nestačilo. Chtěl by do léčebny alespoň na šest let, podle jeho mínění se tam postarají o jeho zdraví i hlavu. "Jak jsem nemocný, jednou za čas mi rupne v makovici," vypověděl na polici.

Matka zneužité dívky neměla ani tušení, že se dceři něco stalo, dokud ji nezavolala policie. Adam prý měl její dcery, pětiletou a osmiletou, rád. Když ještě vedle sebe bydleli na ubytovně, četl jim pohádky, nechal je u sebe koukat na televizi. "Holky ho měly rády, nikdy nebyly ani náznak, že by jim něco udělal," řekla dnes žena u soudu.