"Hasiči evakuovali 30 hostů, postarali se o ně zaměstnanci hotelu, kteří je umístili v hlavní hotelové budově mimo dosah požáru. Událost se obešla bez zranění. Požár hasiči zlikvidovali do půl hodiny od příjezdu na místo, následně prováděli ochlazování prostorů garáží a kontrolu všech pokojů nad požárem," uvedl Kasal. Oheň podle něj zcela zničil dvě zaparkovaná auta v garáži, poškodil konstrukce a stropy. Kouř pak poškodil pokoje nad garážemi. "Příčina požáru je v šetření," řekl mluvčí.

Podle Dany Belušové, PR manažerky společnosti CPI Hotels, má provozovatel hotelu podezření na žhářství. "Spolupracujeme s jednotkou místní policie, které jsme poskytli kamerové záznamy, z nichž je podle našich informací patrná totožnost možného pachatele. Dva z našich zaměstnanců, kteří byli v danou dobu na místě přítomni, byli předvoláni k výslechu ohledně možné identifikace pachatele," uvedla Belušová v tiskové zprávě.

Kouř vycházející z podzemních garáží lázeňského hotelu v centru města zpozorovali obyvatelé Františkových Lázní krátce po sedmé hodině ranní. Požár zároveň zaznamenala čidla elektronické požární signalizace.

pnp stu dr