Incident se odehrál ve čtvrt na dvě poblíž autobusové zastávky v ulici Za Poříčskou bránou. Podle informací Blesk.cz se muži pohádali kvůli dívce, která byla na místě s nimi. Jeden z nich vytáhl nůž a druhého pobodal.

Napadený bohužel zraněním na místě podlehl. Policisté zjistili, že mrtvý je čtyřiatřicetiletý Lotyš. Dívka, kvůli které k potyčce došlo, zůstala na místě v slzách. Útočník, který z místa činu utekl, je v tuto chvíli podezřelý z vraždy.

Hledaný je s největší pravděpodobností občan ze zemí bývalého Sovětského svazu. "Je přibližně 185 cm vysoké, sportovní postavy. Po incidentu měl pravděpodobně zakrvácený obličej a krví potřísněné tričko," uvedl pražský policejní mluvčí Tomáš Hulan. Podle policistů je velmi nebezpečný. Policie po útočníkovi pátrá i za použití vrtulníku.

Kriminalisté také prosí svědky, kteří si incident natáčeli na mobilní zařízení, aby policistům záběry poskytli. Kriminalisté je potřebují pro objasnění celé události. "Videozáznamy mohou občané kriminalistům předat prostřednictvím kterékoliv policejní služebny, nebo přímo v budově Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy, na adrese Kongresová 2, Praha 4," dodal mluvčí.

Video
Video se připravuje ...

Policisté hledají muže v bílém tričku. Je podezřelý z vražy. Policie ČR

Video
Video se připravuje ...

Vražda za bílého dne na Florenci David Malík

Fotogalerie
22 fotografií