Celkem má podle ní mladý muž na svědomí čtyři ozbrojená přepadení z března a dubna, všechna v Praze-Horních Počernicích. Pátou, červnovou loupež, už do konce nedotáhl - ve chvíli, kdy se na přepadení benzinky v Náchodské ulici připravoval a z nedalekého křoví sledoval dění uvnitř, všimla si ho jedna ze zákaznic a informovala obsluhu. "Ze strachu z prozrazení se dal lupič raději na útěk, daleko ale nedoběhl. Kriminalisté ho ve spolupráci s policisty z pohotovostní motorizované jednotky totiž jen několik desítek minut poté zadrželi ve vedlejší ulici," uvedla mluvčí.

U muže pak policisté našli i plynovou pistoli, kterou použil u posledních čtyř přepadení. Zbraň, kterou měl při první loupeži, odhodil do Vinořského rybníku, odkud ji pak vylovili policejní potápěči. V tomto případě šlo o airsoftovou pistoli.

Během dvou měsíců způsobil mladík podle Martínkové svými loupežemi škodu přesahující 160.000 Kč. Kriminalisté při vyšetřování série loupeží vytipovali několik podezřelých a pak čekali, zda lupič udeří znovu. "Pátrání jim usnadnil tím, že při všech přepadeních měl na sobě stejné oblečení, které bylo zachyceno na kamerových záznamech," dodala mluvčí.