Policejní mluvčí Iveta Martínková dnes ČTK řekla, že útočil mladík narozený v roce 1992. Skutkovou podstatu trestného činu podle ní útok nenaplňoval. Přestupek proto policisté oznámili příslušnému správnímu orgánu, který ho bude řešit. Motiv útočníka podle Martínkové policie zná, ale nebude se k němu vyjadřovat. "Protože to bude už na posouzení toho správního orgánu," dodala.

Na videozáznamu, který dnes ČTK spolu s tiskovou zprávou poskytla městská policie, je vidět, jak k páru u sochy sv. Václava někdo přiběhne a okamžitě ho napadne, muže bije pěstmi, přitom srazí ženu na zem. Po chvíli na místo přibíhají městští strážníci, kteří útočníka zadrželi. V tiskové zprávě dnes strážníci uvedli, že napadená žena si stěžovala na bolesti břicha, přivolaný lékař proto rozhodl o jejím převozu do nemocnice. "Protože vzniklo důvodné podezření ze spáchání trestného činu, byla na místo přivolána i Policie ČR," dodala městská policie.

"Ve středu po dvacáté hodině večerní se procházel mladý pár po Václavském náměstí. U sochy svatého Václava byl posléze bezdůvodně napaden neznámým mužem. Ten nejdříve zaútočil na ženu, kterou chytil za hlavu a strhl na zem, a následně napadl i muže pěstí do obličeje. Napadený muž měl u sebe pepřový sprej, který proti útočníkovi v nutné obraně použil. To agresora odradilo od dalšího útoku," uvedli městští strážníci v tiskové zprávě.