Šéf sekretariátu slovenského sboru vězeňské a justiční stráže Adrián Baláž ČTK řekl, že na Slovensko byla z ČR k výkonu trestu za vydírání převezena osoba, jejíž jméno neupřesnil. Uvedl pouze, že vězeň bude na žádost slovenských soudů předveden před soudce.

Na Slovensku byl Maslák obžalován z několika trestných činů. Spolu s komplici je podezřelý například ze zapalování aut, poškozování kaváren nebo vybírání takzvaného výpalného. V případě uznání viny mu hrozí přísnější trest, než mu uložily české soudy.

Maslák letos uspěl u Evropského soudu pro lidská práva se stížností na Slovensko za to, že slovenské soudy v minulosti v přiměřené lhůtě nerozhodly o jeho žádosti o propuštění z vazby. Štrasburský soud mu za to přiznal odškodné 5000 eur (137.000 korun) a dalších 1500 eur jako náhradu výloh.

V Česku členové gangu stanuli před soudem za vydírání podnikatelů v České republice. Olomoucký vrchní soud loni potvrdil desetiletý trest vězení, který Maslákovi uložil nižší soud. Další čtyři členové gangu dostali tresty od tří let do 8,5 roku vězení.