Lamont, o jehož výroku dnes informoval server Eyewitness News, také konstatoval, že policista podílející se na vyšetřování křivě přísahal a vědomě soudu poskytl mylné důkazy.

Soudce svůj názor podpořil tvrzením, že po zatčení měl Krejčíř na rukou rány, škrábance a popáleniny. Svědčí to prý o útoku bitím a o použití tekuté látky. Útok na Krejčíře byl podle něj nejenom nezákonný, ale také předem naplánovaný. Soudce prohlásil, že je politováníhodné, že se takové akce zúčastnil i kapitán speciální policejní jednotky.

Krejčíř, který v roce 2005 uprchl z Česka před vyšetřováním české policie, žije v JAR od roku 2007 a od listopadu 2013 je ve vazbě. V ČR byl odsouzen k deseti a půl roku vězení za více než půlmiliardový daňový únik. V JAR ho čeká soud za přípravu vražd policejního plukovníka Nkosany Ximby, známého jako Zabiják, a soukromého detektiva Paula O'Sullivana, kteří se podíleli na vyšetřování jeho činnosti. V jiných kauzách je pak viněn z účasti na vraždách údajného vymahače dluhů Zimbabwana Phumlaniho Ncubeho a podnikatele libanonského původu Sama Issy, dále pak z únosů, mučení či vydírání.