Soud navíc cizinku na neurčito vyhostil z České republiky. Podle Lichnovského byla obě odvolání zamítnuta jako nedůvodná. "Byl potvrzen rozsudek soudu prvního stupně, který správně zjistil skutkový stav a uložil trest, který není nepřiměřeně přísný," uvedl Lichnovský.

Podle státního zástupce žena vstoupila do bytu na Riegrově náměstí a blíže nezjištěným sečným nástrojem brutálně zaútočila na krajanku, která tam bydlela. Opakovanými údery do hlavy a po celém těle jí podle obžaloby způsobila zranění, kterým oběť na místě podlehla.

Poškozená utrpěla velmi bolestivé zranění, které podle znalce musela vnímat jako mučivé útrapy. Ženu v tratolišti krve našel její partner, jenž tragédii oznámil. Údajná vražedkyně udržovala podle svědků s tímto mužem intimní vztah, který zřejmě chtěl proti vůli obžalované ukončit.

Důvodem útoku na sokyni v lásce tak podle obžaloby byla žárlivost a zášť. Státní zástupce vraždu označil za bezcitnou a krutou. Obžalovaná popřela, že s partnerem poškozené měla poměr. Zavražděnou prý neměla důvod nenávidět a nezabila ji, uvedla.

Obžalovaná ale nedokázala vysvětlit, jak se v jejím kufru ocitla podprsenka se stopami krve zavražděné, a ani své četné pachové stopy, které byly nalezeny například na vstupních dveřích bytu poškozené, na sekeře nalezené v bytě, a dokonce na hlavě zabité ženy.

Vražda se stala 3. srpna 2013. Obžalovaná se po ní chystala odletět narychlo do své vlasti. Cizinecká policie ženu zadržela v odletové hale Letiště Václava Havla v Praze. Zadržená měla u sebe údajně velký obnos peněz. Soud poté vzal cizinku do vazby.