Litevec jménem Tomas žil v ČR několik let a v lokalitě u mostu přes Metuji měl postavený provizorní příbytek. Často chodil do blízkého hypermarketu Albert v Polské ulici. Tam se stýkal s jinými bezdomovci. "Společně s nimi nebo sám poměrně hojně konzumoval alkohol," uvedla mluvčí.

Před vchodem do obchodního domu byl Litevec naposledy viděn v sobotu v 11:00, jak se dohaduje s neznámým mužem. "Slovní rozepře obou mužů vyvrcholila ze strany nám doposud neznámého muže fyzickým útokem," uvedla policie.

Hledaný svědek by měl být ve věku 30 až 40 let, vyšší postavy, oválného obličeje, se špinavými blond vlasy sahajícími na krk. Působil zanedbaným dojmem. Na sobě měl starou oranžovou zimní cestářskou bundu se zašlými reflexními prvky, dlouhé tmavé kalhoty a oranžové rukavice bez prstů.

Kriminalisté uvítají i jakékoliv informace, které by jim pomohly zmapovat pohyb, chování a kontakty mrtvého muže od sobotních 11:00 do půlnoci. "V blízkosti místa činu vede stezka hojně využívána cyklisty i pěšími. Možná v sobotu kolem poledne, odpoledne nebo večer si někdo všiml zvláštní, nestandardní situace na místě, kde poté zůstal ležet zavražděný muž," uvedla Ježková.

Policie hledá i svědky, kteří by jim pomohli osvětlit, s kým a kam Litevec od obchodního domu odešel a kde se pak pohyboval. Jakékoliv informace k případu může veřejnost sdělit na linku 158 nebo na číslo 602 651 187.