Přepadení se odehrálo minulý pátek, kdy do herny vstoupil maskovaný pachatel. "Na sobě měl mikinu a kalhoty oblečeny naruby, na obličeji nasazenu masku a na hlavě paruku a kapuci. Vyzbrojen byl maketou revolveru a upravenou lahví s plynem do zapalovače. Po vstupu se snažil plyn nastříkat obsluze do obličeje, chytil ji do takzvané kravaty a odtáhl ji za bar," uvedla policejní mluvčí.

Lupič ženu za barem odhodil, zmocnil se dvou číšnických peněženek a uprchl. Policisté vzápětí zjistili, že se na místě pohybovali další dva muži, kteří pachateli loupeže připravovali půdu a tipovali mu vhodnou dobu na přepadení. "O víkendu policisté pohyb obou podezřelých mužů monitorovali. V pondělí již zadrželi tři muže ve věku od 23 do 37 let," doplnila policejní mluvčí.

Kriminalistům se poté podařilo zajistit většinu věcí, které pachatelé při loupeži použili. Na třech různých místech v Jeseníku, kam je pachatel při útěku odhodil, posbírali oblečení, masku i zbraň. Najít se podařilo i peněženky, avšak bez peněz, které si pachatelé rozdělili. Veškerý obnos podle policejní mluvčí použili na nákup pervitinu a prohráli v automatech.

Sedmatřicetiletý podezřelý byl obviněn z loupeže, další dva muži z pomoci. Všichni tři skončili ve vazbě, hrozí jim až deset let vězení.