Obžaloba tvrdí, že Dimitrov přislíbil možnost získat finanční odměnu za poskytnutí homosexuálního pohlavního styku a jiných sexuálních praktik celkem desítce nezletilých chlapců, přičemž dvěma z nich ještě nebylo ani 15 let. Když souhlasili, v době nejméně od listopadu 2012 do října 2013 jim zprostředkovával setkání s klienty na různých místech v Praze a inkasoval od nich část peněz. Vedle toho prý v říjnu 2013 sám pohlavně zneužil nezletilého chlapce, který u něj přespával v pronajatém hotelovém pokoji.

Vedle Dimitrova čelí obžalobě i další Čech David Chod, který byl údajně prostředníkem mezi Dimitrovem a dalším obviněným, Američanem Michaelem Jamesem Murphym. Murphy se prý s vyhlédnutými chlapci setkával v restauracích McDonald's v centru Prahy, kde se domlouvali na placených homosexuálních stycích. Ty se údajně odehrávaly v pronajatých pražských bytech a v jednom případě také v curyšském hotelu Hilton.

Pětici obviněných uzavírají Němec Jürgen Volker Hecke a Francouz Tanguy Marie Fanneau de la Horie, rovněž údajní klienti chlapců. Další muže, kteří se v Praze podle obžaloby oddávali sexu s chlapci, se obžalobě nepodařilo ztotožnit. Vystupovali prý pod jmény Mike, Pavel, Ron, Peter, Jürgen, Bastien či Alfonzo.

Hlavní líčení soud naplánoval až do února příštího roku.