Zemřelý muž se podle dosavadních zjištění vypravil do lesa pátrat po cenných věcech s pomocí detektoru kovů. Policisté se původně domnívali, že přístroj zůstal u těla, ale rozbory nyní dokázaly, že mezi spálenými věcmi není. "Místo činu bylo značně zdevastované požárem. Proto nemohli kriminalističtí technici jednoznačně konstatovat, zda na místě byla i takzvaná minohledačka, detektor kovů. Na základě výsledků chemické analýzy, které kriminalisté obdrželi v těchto dnech, už ale můžeme s určitostí tvrdit, že tento předmět mezi zajištěnými věcmi není, byť tomu komponenty z místa činu nasvědčovaly," uvedl Hulan.

Detektor kovů je cenná věc, zmíněný typ se prodává za zhruba 17.000 korun. "Detektivové prosí o pomoc širokou veřejnost. Apelují na každého, kdo zaznamenal v posledních čtyřech měsících prodej detektoru kovu, jehož typ je vyobrazen na fotografii (na webu policie), ať o tom informuje kriminalisty prostřednictvím tísňové linky 158," sdělil mluvčí. "Jedná se o předmět, jehož nalezení může výrazně posunout vyšetřování případu," míní.

Policisté navíc oznámili, že anonymní dárce nabídl za informaci vedoucí k odhalení pachatele vraždy odměnu v řádu desítek tisíc korun. "Částku nebudeme v tuto chvíli jakkoli upřesňovat, neboť by to mohlo být na újmu prošetřování," sdělil Hulan.

Policie prováděla po nalezení mrtvého v rámci hledání vraha několik rozsáhlých pátracích akcí v Klánovickém lese. Účastnily se jich někdy i stovky policistů. Zatím ale podle mluvčího policie nebyly úspěšné.