Nejsilnější provoz na silnicích se očekává ve čtvrtek odpoledne, v pátek během celého dne a také v sobotu dopoledne. Klidnější by měla být neděle, ale během Velikonočního pondělí se silnice opět zaplní a komplikacím v dopravě se řidiči nevyhnou ani v úterý ráno.

V Německu musí řidiči počítat se zvýšeným provozem na dálnicích A1 až A9, kolony mohou stát i na A61, A81 nebo A93. Tradičně hustý provoz bude na obchvatu Mnichova a také na A95 mezi Mnichovem a Garmisch-Partenkirchenem.

V Rakousku ÚAMK varuje řidiče před kolonami na Tauernské dálnici A10, Inntalské dálnici A12, silnici Fernpass B179 a Brennerské dálnici A13, na níž bude zvýšený provoz i v Itálii. V alpských zemích se silné dopravní zácpy očekávají také na všech silnicích vedoucích do zimních sportovních středisek.

Na Slovensku se řidiči mohou zdržet na D1 a D3, v Polsku budou frekventované A4, S8 a silnice 1 a 44. Ve Švýcarsku hrozí kolony na A1 a A2 mezi Gotthardem a Chiassem.

ÚAMK také upozorňuje na bezpečnostně dopravní akci organizace TISPOL, která začala v pondělí a skončí v neděli. Policisté napříč Evropou kontrolují dodržování povolené rychlosti a o Velikonocích se navíc zaměří na alkohol a drogy za volantem.