Dolarový index vyjadřující hodnotu dolaru ke koši šesti hlavních světových měn klesl krátce po 18:00 SELČ o 0,1 procenta na 94,10 bodu. Euro posílilo vůči dolaru o 0,2 procenta na 1,178 USD, americká měna ztrácela i proti britské libře, která si připsala zisk 0,5 procenta na hodnotu 1,313 USD. Naopak vůči japonskému jenu byla americká měna mírně v plusu, když vzrostla o 0,05 procenta na 112,65 JPY.

Nejlépe si dnes vedla libra, která překonala otřes způsobený pátečním projevem premiérky Theresy Mayové a reakcemi na mizivý vývoj brexitových vyjednávání, kvůli nimž její hodnota rychle klesala. Euro dnes vůči libře ztrácí 0,2 procenta v kurzu 0,897 GBP. Vůči jenu či švýcarskému franku však evropská měna rostla.

Podle analytiků citovaných agenturou Reuters pomohl euru, které v posledních týdnech roste díky příznivým údajům evropských ekonomik, Draghiho projev. V něm uvedl, že vidí rázné oživení inflace v eurozóně, což podporuje rozhodnutí ECB opustit program nákupu dluhopisů. Euro těžilo rovněž z vyřešení krize kolem šéfa civilní tajné služby v Německu, která ohrožovala pozici vlády kancléřky Angely Merkelové.