Hasiči dostali hlášení o nehodě krátce po 7:15. "Na místo vyjížděly jednotky z Uherského Hradiště a Uherského Brodu. Jednu osobu museli hasiči z havarovaného vozidla vyprošťovat," uvedl mluvčí.

Tři zraněné potvrdil ČTK i lékař Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje Dorián Pfeifer. "Muž zaklíněný ve vozidle byl převezen na traumacentrum do Zlína, další dvě ženy byly převezeny do spádové nemocnice v Uherském Hradišti," uvedl.

Podle uherskohradišťské policejní mluvčí Mileny Šabatové jel krátce po 7:00 ve směru od Brna na Uherský Brod dvaaosmdesátiletý řidič vozidla Daewoo Kalos. "Prozatím z neznámých příčin při průjezdu mírné levotočivé zatáčky najel do protisměru, kde se čelně střetl s právě projíždějící řidičkou vozidla Toyota Yaris. Po nárazu byla Toyota odhozena vpravo do silničního příkopu. Poté senior naboural ještě do řidičky vozidla Opel Corsa, která jela za Toyotou," uvedla mluvčí.

Požití alkoholu před nehodou vyloučila u obou řidiček dechová zkouška. "U muže nebylo možné kvůli zranění provést test na alkohol, proto byl nařízen odběr krve. Škoda na vozidlech je předběžně vyčíslena na 210.000 korun," doplnila Šabatová.

Příčinu policisté vyšetřují, silnice byla po nehodě oboustranně uzavřena. Policie dopravu odkláněla přes Veletiny, Vlčnov a Hluk.