Na londýnské akciové burze by se s akciemi podniku mělo začít obchodovat na počátku října.

Automobilka vyrábí auta pouze v Británii a v příštím roce tam hodlá otevřít svůj druhý montážní závod. Od roku 2014, kdy její vedení převzal Andy Palmer, hospodaření firmy prošlo zásadním obratem a vstupem na burzu chce završit svůj úspěšný přerod ve výdělečný podnik. Loni firma vykázala první zisk od roku 2010.

"Viděli jsme nebývalý zájem investorů," řekl listu Financial Times Palmer. "Vždy bylo součástí snu umístit automobilku zpět do indexu FTSE 100 a my budeme jedinou automobilovou společností v tomto indexu od doby, co se před téměř 30 lety stáhl z burzy Jaguar," dodal Palmer. Aby se Aston Martin mohl stát součástí hlavního londýnského indexu FTSE 100, je potřeba, aby jeho tržní kapitalizace činila více než 4,7 miliardy liber, upozornil FT.

Za první pololetí automobilka vytvořila zisk před zdaněním 42 milionů liber. Tržby ve stejném období díky silné poptávce po modelu DB11 a modelech Volante vzrostly o osm procent na 445 milionů liber.

Společnost Aston Martin byla založena před 105 lety a proslavil ji mimo jiné fiktivní tajný agent James Bond. Firma prodává zhruba 25 procent své produkce do zemí Evropské unie. Společnost spolupracuje na vývoji elektrického létajícího vozu a také na vývoji osobní ponorky.

Aston Martin vlastní konsorcium investičních firem z Kuvajtu Investment Dar a Adeem Investment a italské InvestIndustrial. Skoro pětiprocentní podíl vlastní automobilka Daimler výměnou za napojení na technologie pro připojená a autonomní auta.