Dow Jonesův index, který zahrnuje akcie třiceti předních amerických podniků, si dnes připsal 0,61 procenta a obchodování uzavřel na 26.406,37 bodu. Šlo o jeho nejvyšší závěr od konce ledna. Širší index S&P 500 stoupl o 0,13 procenta na 2907,95 bodu a index technologického trhu Nasdaq Composite se snížil o 0,08 procenta na 7950,04 bodu.

Cena desetiletého amerického dluhopisu se dnes vyšplhala na čtyřměsíční maximum. To povzbudilo akcie velkých amerických bank Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Citigroup a Bank of America. V průběhu obchodování si všechny připsaly kolem tří procent.

Podle analytika Matta Forestera ze společnosti BNY Mellon's Lockwood Advisors přistoupí americká centrální banka (Fed) již příští týden k dalšímu zvýšení základní úrokové sazby.

Ztrátu 0,3 procenta vykázal technologický sektor, podepsala se na tom především společnost Microsoft. Její akcie uzavřely se ztrátou 1,5 procenta, přestože firma ohlásila nárůst čtvrtletní dividendy o deset procent; zvýšení bylo podle banky Morgan Stanley nižší než růst provozních příjmů technologické firmy.

Na devizovém trhu oslaboval americký dolar vůči euru, ale i k australskému dolaru, k němuž se propadl na své téměř třítýdenní minimum. Australský dolar je považovaný za barometr náklonnosti investorů k rizikovým obchodům.

Krátce po 22:00 SELČ ztrácel dolarový index, který sleduje výkon dolaru ke koši šesti předních světových měn, 0,11 procenta na 94,54 bodu. Euro k dolaru přidávalo asi 0,1 procenta na 1,1675 USD. Australský dolar si k americkému dolaru připisoval zhruba 0,7 procenta na 0,7267 USD.