List napsal, že případ začaly vyšetřovat ministerstvo spravedlnosti, ministerstvo financí a Komise pro cenné papíry a burzy (SEC). Komise před více než dvěma lety obdržela stížnost od tajného informátora.

Akcie Danske Bank v reakci oslabily o čtyři procenta, později ale ztráty omezily asi na polovinu. Za posledního půl roku nicméně odepisují už kolem 30 procent.

Agentura Bloomberg začátkem července informovala, že estonská součást Danske Bank mohla být využita k legalizaci minimálně 8,3 miliardy dolarů (181 miliard Kč) pocházejících z trestné činnosti. Údajné nelegální transakce podle agentury spadají do let 2007 až 2015 a jsou spojovány s praním peněz pocházejících z Ruska, Moldavska a z Ázerbájdžánu. WSJ začátkem září napsal, že banka prověřuje finanční toky v objemu až 150 miliard dolarů, které prošly účty zahraničních majitelů účtů na pobočce v Estonsku.

Podle amerického informátora se transakcí do estonské části banky i směrem opačným účastnily Deutsche Bank a Citigroup. Deutsche bank působí jako korespondenční banka dánského ústavu, u Citigroup jde o zapojení její moskevské pobočky.

Danske Bank vloni zahájila interní vyšetřování případu, jeho výsledky plánuje zveřejnit 19. září.