Policie 54letého řidiče červeného SUV zadržela. Dopadený Jang Can-jün si v minulosti několikrát odpykal trest ve vězení za žhářství, přepadení nebo zločiny spojené s drogami, informoval list Beijing Youth Daily.

Místní vláda čin označila za "záměrný, zlomyslný a (spáchaný) s úmyslem zranit".

Na záběrech z místa lidé utíkají z rušného náměstí a někteří se pokoušejí pomoci těm, kteří zůstali ležet na zemi. Agentura AP uvedla, že zraněno bylo 46 lidí. Zpravodajský server BBC s odvoláním na místní média napsal, že některá zranění se jevila jako bodné rány.

V uplynulých letech Čínou otřásly násilné útoky na veřejných místech v podobě bombových atentátů, nebo žhářství. Někdy se jednalo o vyrovnávání účtů, jindy o manifestaci pocitu křivdy vůči společnosti, napsala agentura AP. V řadě případů byly tyto útoky připisovány separatistům, ale v posledních letech k tomuto druhu atentátu dochází zřídka.

V roce 2013 vjelo SUV do davu před pekingským Zakázaným městem, poté nabouralo a začalo hořet. Při incidentu zemřelo pět lidí, včetně tříčlenné posádky vozu. Policie tehdy z útoku obvinila muslimské separatisty z etnické menšiny Ujgurů.