Kolem 17:20 SELČ euro vůči dolaru posílilo o 0,4 procenta na 1,1396 USD a k jenu o půl procenta na 126,21 JPY. Dolarový index, který sleduje výkon dolaru vůči koši šesti předních světových měn, se snížil o 0,3 procenta na 96,44 bodu, i když k jenu dolar nepatrně stoupl o 0,04 procenta na 110,76 JPY.

Posílilo také mnoho měn rozvíjejících se zemí. Ty tak částečně smazaly své středeční ztráty díky zmírnění obav z dominového efektu po propadu turecké liry. Nicméně výkon akciových trhů je smíšený, což ukazuje, že investoři zůstávají nervózní.

"Že Čína a USA začnou znovu jednat, je podporou pro trh," řekla analytička Commerzbank Thu Lan Nguyen. "Protože (turecká) lira dále neklesá, zmírnilo to částečně tlaky na trhu," dodala. Zdůraznila však, že měnová krize v Turecku ještě zdaleka neskončila, protože úřady ještě nevyřešily kořeny krize.

Pro většinu hlavních měn se dnes stal hlavní událostí nový vývoj obchodního konfliktu mezi USA a Čínou, který trvá několik měsíců. Čínské ministerstvo obchodu oznámilo, že obdrželo pozvání od Spojených států k jednání o obchodu, jehož se zúčastní náměstek ministra financí USA David Malpass, který má na starosti mezinárodní záležitosti, napsala agentura Reuters.