Šéf novinářských odborů u FT Steve Bird tento měsíc redaktorům a dalším novinářům ekonomického deníku napsal, že Riddingova mzda je absurdně vysoká a vyzval šéfa, aby se její části vzdal ve prospěch pracovníků s nižšími platy.

Ridding zaměstnancům napsal e-mail, v němž uvedl, že plat mu vyměřila japonská mediální skupina Nikkei, která FT koupila v roce 2015 za 1,3 miliardy dolarů (téměř 30 miliard korun). Ředitel dodal, že výše platu byla stanovena nezávisle a že je výrazně závislá na výkonu.

"I když naše výkonnost byla vysoká, uznávám, že následné navýšení mých vlastních celkových odměn v roce 2017 působí neobvykle a vyvolalo znepokojení," napsal Ridding. Dodal, že jeho platové ohodnocení by mělo být restrukturováno.

"Pro tuto chvíli jsem se rozhodl investovat zpět do FT navýšení platového ohodnocení za rok 2017, což obnáší 510.000 liber před zdaněním," oznámil Ridding. První část peněz má dostat fond určený na podporu odstranění platových rozdílů v FT mezi muži a ženami a na podporu uplatňování žen ve vedoucích pozicích.