Barclays v současné době dokončuje projekt nové budovy v areálu u řeky Clyde, své skotské aktivity tam podle plánu začne přesouvat od roku 2021. Vládní agentura Scottish Enterprise souhlasila, že na projekt poskytne grant 12,75 milionu liber (téměř 369 milionů Kč). Vyžaduje ale, aby nejméně 42 procent nových pracovních míst bylo vysoce kvalifikovaných a minimálně 341 pracovních míst bylo poskytnuto znevýhodněným pracovníkům či osobám se zdravotním postižením.

"Projekt v Glasgowě je naší vlajkovou lodí, která staví na dlouhé historii banky ve Skotsku a je jasnou ukázkou naší podpory britské ekonomiky," uvedl šéf banky Paul Compton. Podle skotské premiérky Nicoly Sturgeonové projekt přinese proměnu města a posílí jeho finanční sektor. Ukazuje také, že Skotsko je pro investice velmi atraktivní lokalitou. "Jsem obzvláště potěšena, že v rámci této investice se společnost Barclays zavázala zaměstnávat místní lidi, kteří často čelí překážkám v práci, včetně osob se zdravotním postižením a mladých lidí," prohlásila Sturgeonová.

Vyhlídka na více než 2500 pracovních míst je pro město velice dobrou zprávou, BBC však upozorňuje na několik otazníků. Kromě jiného to pro město znamená investovat do obnovy zanedbaných městských čtvrtí a do infrastruktury. A také to, že do Glasgowa bude řada lidí přesunuta z Londýna i dalších míst a město bude muset o své lidi zabojovat. Kromě toho se bankovnictví mění rychlým tempem a mnoho pracovních míst mohou nahradit nové technologie.