"Rok 2017 byl velmi náročný díky zvýšené poptávce po našich výrobcích a zároveň nedostatku vstupních materiálů a situaci na trhu," uvedli jednatelé společnosti ve výroční zprávě. Firma podle nich loni dosáhla několika milníků, například dosáhla tří milionů kusů rádií vyrobených pro Fiat či dvou milionů kusů řídicích jednotek palivových systému pro koncern PSA. Investice firma loni zvýšila o 0,6 miliardy korun na 7,58 miliardy korun.

Continental Automotive Czech Republic zahrnuje závody v Jičíně, Frenštátu pod Radhoštěm, Brandýse nad Labem, Trutnově a Adršpachu a vývojové centrum v Ostravě. Průměrný počet kmenových zaměstnanců firmy loni vzrostl o 15 procent na 10.291 z 8959 v roce 2016. Podnik v lokalitách svých závodů patří mezi největší zaměstnavatele.

Z exportu podnik loni získal 94 procent tržeb. Největšími odběrateli firmy jsou skupiny Volkswagen, Ford, Fiat, Daimler, BMW, PSA a Renault.

Závod v Jičíně vyrábí posilovače brzd, brzdové hadice, vakuové pumpy či motory pro elektrické parkovací brzdy. Dva závody v Brandýse dělají rádia, navigace, přístrojové desky, ovladače klimatizací, střešní moduly a palivové dopravní jednotky. Adršpach produkuje ostřikovače skel a světel a Trutnov palivová čerpadla, ventily na recirkulaci výfukových plynů, turbodmychadla a nově také emisní senzory. Frenštátský závod dělá různé elektronické systémy pro karosérie, přístrojové desky a řízení motorů a senzory teploty, rychlosti a polohy.

Největší nárůst tržeb loni zaznamenal závod Brandýs, a to o 46 procent na 32,5 miliardy korun. Výší tržeb následovaly závody Frenštát s odbytem za 15,8 miliardy korun, Trutnov s 11,5 miliardami korun a Jičín s 9,5 miliardy Kč. Nejmenší závod Adršpach vykázal obrat 2,1 miliardy Kč.

V Trutnově Continental letos v červnu otevřel novou výrobní halu pro produkci senzorů oxidů dusíku ve výfukových plynech automobilů. V nové hale, která má užitnou plochu přes 8000 metrů čtverečných, by mělo najít práci 200 lidí. Celkem tak bude mít firma v závodě Trutnov 2000 zaměstnanců.

Vedle jičínské společnosti je hlavní akvizicí německého světového koncernu Continental v ČR pneumatikářská společnost Continental Barum Otrokovice. Té loni vzrostly tržby o 1,4 procenta na 57,2 miliardy korun. Mírně vzrostl i zisk, po zdanění činil 3,56 miliardy korun, předloni měla společnost zisk 3,52 miliardy korun.

V roce 2017 Continental dosáhl celosvětově tržeb 44 miliard eur (1,12 bilionu korun) a nyní zaměstnává v 61 zemích více než 240.000 lidí.