Kriminalisté pondělní nehodu v Praze 4 nadále prošetřují. Dechová zkouška na alkohol byla u 47letého řidiče negativní. Mluvčí pražské policie Jan Rybanský neuvedl, zda se nehoda stala na přechodu pro chodce.

Pondělí se počtem mrtvých zařadilo mezi nejtragičtější dny v letošním roce. Pět obětí si podle informací policejního prezidia vyžádaly také nehody v pátek 12. ledna a ve čtvrtek 14. června. V pondělí zemřeli tři lidé při střetu osobního a nákladního auta na Olomoucku, mezi oběťmi bylo jedno dítě. Nehoda se stala ve chvíli, kdy chtělo osobní auto s pětičlennou posádkou odbočit na křižovatce. Dopoledne nepřežil srážku s vlakem jednatřicetiletý řidič dodávky, nehoda se stala na železničním přejezdu u Kamenného Újezdu na Českobudějovicku.

Počet lidí usmrcených při dopravních nehodách v pololetí dosáhl 233, což bylo o deset více než před rokem. Loňský počet za první pololetí byl ale nejnižší, nejhorší bylo první pololetí roku 1994 se 640 mrtvými. Chodců bylo od ledna do konce června letošního roku při nehodách usmrceno 56, což bylo meziročně o devět víc.