Příjmy za rok do konce března stouply o 24 procent na 1,9 miliardy eur díky vyššímu počtu cestujících a růstu příjmů z dalších služeb o 24 procent na 816 milionů eur. Tyto příjmy tak měly na celkových příjmech podíl téměř 42 procent. Počet cestujících vzrostl o 25 procent na 30 milionů a Wizz Air měl na trhu ve střední a východní Evropě podíl 42 procent.

Firma rozšířila svou flotilu v loňském roce o 14 letadel. Celkem tak má v provozu 93 letadel. Obsazenost letadel se zlepšila na 91,3 procenta z 90,1 procenta.

V letošním fiskálním roce Wizz Air očekává další růst zisku na 310 až 340 milionů eur. Společnost by tak mohla zastínit většího konkurenta Ryanair, který je ve svém výhledu pesimističtější a tento týden uvedl, že jeho zisk by mohl poprvé po pěti letech klesnout kvůli dražším pohonným hmotám, vyšším nákladům na zaměstnance a stagnaci cen letenek, napsaly agentury MTI a Reuters.

Wizz Air na počátku roku uvedl, že zruší v polovině června svou základnu na Letišti Václava Havla v Praze a omezí počet linek na tři. Důvodem je nízká poptávka. Společnost má v Praze v současnosti jedno letadlo a nabízí devět linek, mezi kterými je například Reykjavík, Tel Aviv, Milán nebo Benátky. Od 14. června bude z pražského letiště vypravovat tři linky - do Londýna (Luton), na italské Bari a do gruzínského Kutaisi.