Index Dow Jones klesl o 178,88 bodu, tedy 0,72 procenta, na 24.834,41 bodu. Širší index Standard & Poor's 500 se snížil o 8,57 bodu, čili 0,31 procenta, na 2724,44 bodu. Index technologického trhu Nasdaq oslabil o 15,58 bodu, neboli 0,21 procenta, na 7378,46 bodu.

Trump dnes uvedl, že obchodní jednání s Čínou jsou na začátku, a zatím neexistuje dohoda s Čínou ohledně čínské firmy ZTE. Trumpův komentář přišel poté, co americký ministr financí Steven Mnuchin o víkendu uvedl, že obchodní válka mezi oběma zeměmi se zatím odkládá a země se dohodly na dalších jednáních o posílení vývozu USA do Číny. Investory znepokojilo i to, že Trump zpochybnil, zda se příští měsíc v Singapuru uskuteční plánovaný summit mezi USA a KLDR.

"Dostáváme smíšené signály od administrativy a to je důvod, proč je každý trochu opatrný v reakci na titulky zpráv," uvedl stratég JonesTrading Michael O'Rourke.

Dnes posílilo šest z jedenácti hlavních sektorů, které jsou součástí indexu S&P, v čele s finančním. Klesl však průmyslový sektor, který díky obchodnímu příměří mezi USA a Čínou zaznamenal v pondělí nejvyšší denní růst za téměř dva měsíce.

Dařilo se dnes automobilkám díky zprávě, že Peking sníží dovozní cla na auta a automobilové součástky. Akcie Facebooku, jehož šéf se dnes omluvil evropským zákonodárcům za masivní únik údajů, však klesly, napsala agentura Reuters.

Dolarový index po šesti dnech růstu dnes oslabil. Výnosy amerických státních dluhopisů se snížily a investoři čekají na nové pobídky k nákupu americké měny, která od oživení v polovině února zpevnila o téměř sedm procent. Nejnověji se zájem investorů soustředí na středeční zápis z posledního zasedání měnového výboru americké centrální banky (Fed).

Dolarový index, který sleduje výkon dolaru ke koši šesti předních světových měn, klesl o 0,1 procenta na 93,58 bodu. Vůči euru dolar posílil o 0,1 procenta na 1,1781 USD, k jenu se však snížil o 0,1 procenta na 110,87 JPY. Euro vůči jenu oslabilo 0,2 procenta na 130,63 JPY.