Mezi nově podporovanými projekty je například český Deaf Travel, který je určen pro neslyšící a osoby poruchami sluchu po celém světě, jež si dnes nemohou plně užívat turistické lokality a aktivity kvůli jazykovým bariérám a potížím s četbou. Jedná se o on-line platformu pro neslyšící, která poskytuje výlety s průvodcem, recenze a informace ve znakových jazycích.

Vybrána byla také v tuzemsku vyvinutá aplikace AdiQuit, která je určena pro lidi, kteří chtějí přestat kouřit. Podle autorů se jedná o kapesní terapeut a jedinečný systém s finančními pobídkami, které motivují k ukončení závislosti, včetně denních peněžních odměn, slev a dalších výhod.

Zbývajícími start-upy, které budou podpořeny jsou polská robotická platforma Turtle Rover, britské řešení finančních problémů Elefinty, bezpečný elektronický podpis Blocknify a tvořič nabídek na základě anonymizovaného chování zákazníků Behavee. Poslední dva projekty jsou české.

StartupYard je nejstarší soukromý akcelerátor v regionu střední a východní Evropy, založený v roce 2011. Dosud investoval do 65 start-upů, jejichž celková hodnota je přes 2,2 miliardy korun. Cílem je pomoci vybraným start-upům k růstu a získání dalších investic. Investoři za letošní první čtvrtletí vložili do akcelerovaných start-upů platformy 84 milionů korun, což je více než za celý rok 2017.

Další investice získalo 27 firem StartupYardu v celkové částce přes 281 milionů korun, šest start-upů už bylo prodáno. StartupYard je podporován fondy Credo Ventures, Rockaway Capital a skupinou investorů včetně Michala Illicha, Josefa Matějky, Michala Kratochvíla a Philipa Staehelina.