Murdochova firma již ve Sky vlastní 39procentní podíl. Za zbytek nabídla 19 miliard liber a dohoda již byla schválena v prosinci 2016.

Comcast je největším provozovatelem kabelového televizního vysílání ve Spojených státech. Vlastní televizní a filmovou společnosti NBC a studio Universal Pictures. Firma již dříve uvedla, že se bude snažit získat nadpoloviční většinu akcií Sky a že by televizi ráda vlastnila celou. "Máme radost, že jsme dnes mohli podat formální nabídku," řekl šéf Comcastu Brian L. Roberts.

21st Century Fox uvedla, že její nabídka, kterou stále zkoumají britské dozorčí orgány, trvá a že zvažuje další možnosti. K věci se dále vyjádří později.

Že je částka nabízená Foxem příliš nízká, si již stěžovali někteří akcionáři Sky. Plánované převzetí televize Sky Murdochem navíc v Británii kritizují. Kdyby se akvizice uskutečnila, Murdochova rodina by podle předběžného lednového verdiktu britského antimonopolního úřadu (CMA) měla příliš velký vliv na britské zpravodajství.

Situaci dále komplikuje plánovaná koupě většiny aktivit společnosti 21st Century Fox, včetně televize Sky, americkým zábavním gigantem Walt Disney Co. Tento měsíc CMA rozhodl, že Walt Disney musí nabídnout převzetí celé Sky, pokud v ní od 21st Century Fox získá 39procentní podíl a pokud společnost Fox nebude moci koupit celou Sky sama.