Dow Jonesův index, který zahrnuje akcie třiceti předních amerických podniků, si dnes odepsal 0,34 procenta a obchodování uzavřel na 24.664,89 bodu. Širší index S&P 500 klesl o 0,57 procenta na 2693,13 bodu a index technologického trhu Nasdaq Composite se snížil o 0,74 procenta na 7241,54 bodu.

Dolů zamířily například akcie čipových podniků. Největší světový smluvní výrobce čipů Taiwan Semiconductor (TSMC) totiž zhoršil celoroční odhad svých tržeb kvůli slabší poptávce po chytrých telefonech. Oslabovaly rovněž akcie společnosti Apple, která patří mezi odběratele TSMC.

Na devizovém trhu dolar navzdory počáteční stagnaci mírně posílil vůči koši předních světových měn. Podpořily ho vyšší výnosy u amerických dluhopisů a vyhlídky na další růst úrokových sazeb americké centrální banky (Fed). Euro v závěru obchodování v New Yorku vůči dolaru ztrácelo zhruba 0,2 procenta na 1,2344 USD.

Výnosy u dvouletých dluhopisů americké vlády se dnes vyšplhaly na nejvyšší úroveň od září 2008, což podle analytiků podporuje poptávku po dolarech. Růst americké měny nicméně podkopává nejistota kolem hospodářské a obchodní politiky prezidenta Donalda Trumpa, napsala agentura Reuters.