Během velikonoční výluky na lince C bude zavedena náhradní doprava XC mezi stanicemi Pražského povstání, Pankrác, Budějovická a Kačerov. Posílen bude provoz autobusových linek číslo 135 a 196. Některé zastávky budou dočasně přemístěny. Konkrétní informace najdou lidé na webu dopravního podniku, na informačních letácích a cedulích. U uzavřených stanic města budou také informátoři, kteří budou připraveni poradit cestujícím v češtině i angličtině.

"Z důvodu chybějícího bezbariérového výstupu ze stanic Kačerov a Pražského povstání doporučujeme využít autobusovou linku číslo 135," uvedl dopravní podnik.

Lidé, kteří využívají pro cesty stanici metra Dejvickou, mohou o velikonočních svátcích jet pravidelnými tramvajovými linkami od stanic metra Hradčanská nebo Bořislavka. Metro bude stanicí jen projíždět. Dejvická se od začátku března opravuje za provozu, uzavřít se má ještě o jednom prodlouženém víkendu. Rekonstrukce má skončit na podzim.

Dopravní podnik pravidelně využívá k výlukám metra prodloužené sváteční víkendy, kdy hodně Pražanů odjíždí mimo hlavní město.