Skupina nyní zpracovává koncepci budoucího rozvoje centra. Z průzkumu, který si udělala na konci roku 2017, vyplývá, že uživatelé centra jsou s jeho stavem i službami relativně spokojeni. Uvedlo to přes 90 procent respondentů. Přejí si ale zlepšit čistotu a bezpečnost. Na tyto změny se skupina Kaprain českého finančníka Karla Pražáka zaměří jako první.

"Posílíme ochranku, zlepšíme spolupráci s městskou policií a nainstalujeme novou generaci bezpečnostních kamer," řekl zástupce Kaprain v Mercury Petr Vosmík. V dalších letech čeká centrum výrazná obnova a modernizace, například se zvětší plochy věnované gastronomii. Modernizace se bude dělat postupně a za plného provozu. Autobusové nádraží, které je na střeše centra, bude při modernizaci fungovat bez omezení.

OC Mercury bylo otevřeno v roce 2006, nabízí i 717 parkovacích míst v podzemních garážích. Střecha slouží i jako přestupní uzel pro autobusové linky. Jeho užitná plocha zabírá 60.500 metrů. "Tvoří jednu z dopravních tepen města - denně ho využije deset tisíc návštěvníků a cestujících," uvedl Vosmík.

Skupinu Kaprain založil v roce 2013 Karel Pražák. Soustředí se na průmysl, nemovitosti a finance. Nemovitostní část tvoří zejména výstavba na pozemcích u pražské O2 areny, rekonstrukce budovy v pražské Pařížské ulici a projekt Vítězné náměstí. Do rostoucí průmyslové větve patří podíly ve firmách, případně financované projekty, jako jsou Nej.cz, RIO Média, AVE CZ odpadové hospodářství a Prague The Style Outlets. Ve finanční sekci jde o odkup, správu a vymáhání korporátních a retailových pohledávek. Aktiva skupiny v roce 2016 byla 7,5 miliardy Kč, pasiva čtyři miliardy.