"Zajistili jsme náhradní autobusovou dopravu za expresy linky Praha - Mnichov i za osobní a spěšné vlaky. Za mezinárodní expresy pojedou autobusy v úseku Rokycany/Plzeň hlavní nádraží - Nýřany a opačně," řekl obchodní ředitel Českých drah v Plzni Vladimír Kostelný.

Náhradní doprava bude v úseku Plzeň - Nýřany a zpět organizována v odlišných časech a trasách a autobusy pojedou výhradně podle výlukového jízdního řádu. Vlaky kategorie Ex budou během výluky mimořádně stavět ve stanicích Rokycany a Nýřany pro přestup z autobusů náhradní dopravy.

Pro regionální vlaky bude platit samostatný výlukový jízdní řád. Za většinu vlaků v době výluky pojedou náhradní autobusy z hlavního plzeňského nádraží do Vejprnic a opačně. Za většinu vlaků pojedou dva spoje náhradní dopravy. Jeden bude obsluhovat zastávky podle pravidelného zastavení vlaku, ze stanice v Plzni ale odjede dříve, než je odjezd vlaku. Do Plzně pak přijede později. Druhý spoj pojede na trase do Vejprnic přímo bez obsluhy zastávek v čase původního pravidelného odjezdu vlaku.

Kompletní přehled výluk a souvisejících dopravních opatření je na www.cd.cz/jizdni-rad/omezeni-provozu/.