Dow Jonesův index, který zahrnuje akcie třiceti předních amerických podniků, posílil o 0,66 procenta a uzavřel na 24.962,48 bodu. Širší index S&P 500 stoupl o 0,10 procenta na 2703,96 bodu. Index technologického trhu Nasdaq Composite odepsal 0,11 procenta na 7210,09 bodu.

Výnosy z desetiletých státních dluhopisů dnes sestoupily ze svého středečního více než čtyřletého maxima. Obavy trhů z nárůstu úrokových sazeb po středečním zveřejnění zápisu z lednového zasedání měnového výboru americké centrální banky (Fed) dnes svými výroky zmírnil jeden z jejích členů James Ballard. Jejich několikanásobného navýšení se podle svých slov bojí.

Trhy očekávají, že Fed letos zvýší základní úrokovou sazbu třikrát. Mnozí analytici podle agentury Reuters odhadují, že pokud bude navýšení jen mírné a ekonomice se bude dále dařit, trh to unese.

Americký dolar dnes sestoupil ze svého desetidenního maxima. Americké měně se nepodařilo udržet středeční zisky, které zaznamenala po večerním zveřejnění zápisu z jednání Fedu. Dolarový index, který vyjadřuje hodnotu dolaru ke koši šesti hlavních světových měn, kolem 22:00 SEČ ztrácel 0,39 procenta na 89,68 bodu.